A BRIEF VAN ONZE OPRICHTER OVER ANTI-AZIATISCH RACISME

18 maart 2021

A BRIEF VAN ONZE OPRICHTER OVER ANTI-AZIATISCH RACISME
Stop Aziatische Haat

Antiracismewerk is aan de gang en omvat iedereen. Onze oprichter Gloria, een Aziatisch-Amerikaanse vrouw, schreef de volgende brief aan onze Thousand -gemeenschap.De afgelopen weken heb ik geprobeerd onder woorden te brengen hoe de toename van anti-Aziatische haat het afgelopen jaar mij en de mensen om wie ik geef, heeft beïnvloed.

A de week dat Covid zich in de US begon te verspreiden, kreeg een van onze Aziatische teamleden te horen "terug te gaan naar China". , mijn moeder, een oudere Chinese vrouw, werd tegengewerkt op a parkeerplaats. Maar daarna zei ik niets - ik kon gewoon de juiste woorden niet vinden. En cultureel, als de dochter van Aziatische immigranten, mijn mentale standaard is om "gewoon stil te zijn en hard te werken". Maar na de moorden in Georgia kan ik niet stil blijven.

Aan mijn Thousand -gemeenschap: neem alsjeblieft Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse ervaringen op in je antiracismewerk. Lees over de lange geschiedenis van anti-Aziatisch racisme in dit land (zoals de Chinese Exclusion Act). Pleit voor uitbreiding van de bescherming van burgerrechten die Aziaten en Aziatisch-Amerikanen zou beschermen (de AAPI-gemeenschap heeft a toename van 150% van haatmisdrijven ervaren van 2019 tot 2020). Wees een bondgenoot van de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap en help #StopAsianHate


Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je leren van organisaties en activisten (zoals @aapiwomenlead@stopaapihate, en @goldhouseco). Denk na over de vooroordelen die je misschien hebt. En zet zich in om systemisch racisme en #StopAsianHate aan te pakken.


Blijf in contact