Een brief van onze oprichter over anti-Aziatisch racisme

18 maart 2021

Een brief van onze oprichter over anti-Aziatisch racisme
Stop de Aziatische haat

Het antiracismewerk is aan de gang en omvat iedereen. Onze oprichtster Gloria, een Aziatisch-Amerikaanse vrouw, schreef de volgende brief aan onze Thousand-gemeenschap.De afgelopen weken heb ik geprobeerd onder woorden te brengen hoe de toename van de anti-Aziatische haat het afgelopen jaar mij en de mensen om wie ik geef, heeft beïnvloed.

In de week dat Covid zich in de VS begon te verspreiden, kreeg een van onze Aziatische teamleden te horen dat ze ‘terug moest gaan naar China’. Een maand later werd een van mijn Aziatische beste vrienden op straat lastiggevallen vanwege haar ras, en meest recentelijk , mijn moeder, een oudere Chinese vrouw, werd op een parkeerplaats tegengewerkt. Maar na dat alles zei ik niets – ik kon gewoon de juiste woorden niet vinden. En cultureel gezien, als dochter van Aziatische immigranten, mijn mentale standaard is om “gewoon stil te blijven en hard te werken.” Maar na de moorden in Georgia kan ik niet stil blijven.

Aan mijn Thousand-gemeenschap: betrek alstublieft Aziatische en Aziatisch-Amerikaanse ervaringen in uw antiracismewerk. Lees meer over de lange geschiedenis van anti-Aziatisch racisme in dit land (zoals de Chinese Exclusion Act). Pleit voor uitbreiding van de bescherming van de burgerrechten die Aziaten en Aziatisch-Amerikanen zou beschermen (de AAPI-gemeenschap heeft tussen 2019 en 2020 een toename van 150% in haatmisdrijven ervaren). Wees een bondgenoot van de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap en help #StopAsianHate


Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je leren van organisaties en activisten (zoals @aapiwomenlead@stopaapihate, En @goldhouseco). Denk na over de vooroordelen die u mogelijk heeft. En doe uw best om systemisch racisme en #StopAsianHate aan te pakken.


Blijf in contact