EEN EPISCHE RIDE MET LAUREN HANANO

26 februari 2020

EEN EPISCHE RIDE MET LAUREN HANANO
Lauren Hanano draagt ​​blauwe fietshelm

Toen Lauren haar auto verving door a fiets en a Thousand helm vorig jaar realiseerde ze zich niet dat ze a keuze had gemaakt die haar op a avontuur in meerdere staten zou brengen. Nadat ze haar liefde voor woon-werkverkeer op de fiets had ontdekt, bracht Lauren haar passie naar een hoger niveau met een epische ride van meer dan 1.600 mijl langs de Pacifische kust van Seattle naar LA - en legde alles vast op haar Instagram, @lalacycles.

We spraken met Lauren om meer te weten te komen over haar ride , haar tips voor nieuwe bikepackers en de onverwachte lessen die ze onderweg leerde. 


Lauren Hanano draagt ​​blauwe fietshelm

THOUSAND: Vertel us over jezelf en wat je inspireerde om je epische ride van Seattle naar LA te maken.

LAUREN HANANO: In maart 2018 ruilde ik mijn auto in voor a goedkope blauwe cruiser die ik van Craigslist had gehaald. Een jaar lang heb ik op mijn fiets 5 mijl enkele reis naar mijn werk gependeld. Ik ben nooit a biker geweest, maar ik was op slag verliefd. Elke dag op mijn fiets van en naar het werk rijden was zo bevrijdend. In het begin van de zomer van 2019 was ik opgebrand door overwerk en moest ik wat tijd voor mezelf nemen. Toen ik mijn baan verliet, dacht ik bij mezelf dat ik misschien nooit meer zoveel tijd zou hebben, dus ik kan het net zo goed gedenkwaardig maken door iets te doen waar ik van hou. Binnen een maand kocht ik mijn eerste racefiets en begon ik a reis van a leven te plannen. 

Lauren Hanano verpakkingsoverlay
Lauren Hanano draagt ​​blauwe fietshelm

T: Waarom heb je specifiek voor die route gekozen?              

LH: Als a eerste keer wielrenner en vrouwelijke soloreiziger, zocht ik naar a route die beginnersvriendelijk en veilig was. Na wat onderzoek boekte ik a enkeltje naar Seattle en besloot ik naar het zuiden langs de Pacifische kust naar Los Angeles te fietsen. De Pacifische kust staat onder fietsers bekend als het ultieme oefenterrein voor toertochten in de VS. Langs de route zijn veel campings voor motorrijders. Dit geeft fietsers a verscheidenheid aan opties over hoe ver ze elke dag willen fietsen. Het betekent ook dat er elke avond meerdere andere motorrijders op de camping zullen zijn, wat a leuke, veilige en leerzame ervaring oplevert. 

Heb vertrouwen in jezelf

T: Welk advies zou je geven aan iemand die een epische ride wil maken maar niet weet waar te beginnen?

LH: Het moeilijkste aan a fietstocht is het vinden van de tijd. Als je eenmaal a maand of twee uit je schema kunt schrappen, is alles mogelijk. Ik heb amper voorbereiding gedaan. Ik was van plan deze reis a maand voordat ik vertrok te doen; Ik heb mijn vliegticket a week voor mijn startdatum gekocht; Via YouTube heb ik mezelf geleerd mijn fiets uit elkaar te halen en in a doos te verpakken. Als je eenmaal vertrouwen in jezelf hebt, valt al het andere samen. Als je niet in vorm bent, kun je in je eigen tempo gaan en na a paar dagen uithoudingsvermogen opbouwen. Als je iets niet weet, kun je het jezelf aanleren of van iemand anders leren. Het belangrijkste is om te genieten van het moment waarop je je bevindt en het van dag tot dag te bekijken - of heuvel voor heuvel. 

T: Staan er nog andere grote attracties op je bucketlist?

LH: Ik heb a gekke droom om a tandem in Italy te maken om van de kustlijn te genieten en afgelegen dorpen te verkennen, terwijl ik onderweg stop bij wijngaarden. Voordat ik Europa ga verkennen, zal ik waarschijnlijk lokaal beginnen en de trans-Amerikaanse route doen die lateraal door de United States gaat. Ik ben vooral geïnteresseerd in het verkennen van de zuid- en oostkust. Ik zie mezelf ook teruggaan naar Washington en het Olympisch schiereiland fietsen. Zoveel reizen! 

T: Welke tools heb je gebruikt bij het plannen van je reis?

LH: Het internet! De online community van motorrijders is zeer actief en bemoedigend. Ik nam deel aan a forum en had zoveel inspirerende berichten en tips over hoe ik mijn reis kon plannen (de truc is, je plant het niet, je wordt gewoon wakker en fietst zo ver als je wilt). Om mijn route in kaart te brengen en campings te vinden volgde ik het boek 'Cycling the Pacific Coast' van Bill Thorness. YouTube was mijn belangrijkste bron om te leren hoe ik basisreparaties aan mijn fiets kon uitvoeren. Er zijn ook veel lokale fietscoöperaties waar vrijwilligers samen met u werken aan het onderhoud van uw fiets. Een laatste ding om op te letten is de REI -garageverkoop, ik heb a veel van mijn kampeerspullen voor a enorme korting gekregen. 

T: Wat zijn enkele lessen die je hebt geleerd die je niet had verwacht?

LH: Leren aanwezig te zijn. Hoewel er problemen zouden ontstaan, leken ze nooit zo groot, omdat ik elke dag, ongeacht mijn stemming, omhoog keek en het uitzicht zag, nieuwe doelen bereikte, en elke dag was ik gelukkig. 

Lauren Hanano draagt ​​blauwe fietshelm

 

T: Wat waren je favoriete momenten van je ride ?

LH: De mensen! Hoewel dit begon als a solo-reis, was ik nooit alleen. Van mijn 6 weken op de weg was er maar 1 nacht waar ik alleen kampeerde, zonder vrienden, maar toch waren er andere motorrijders die naast me kampeerden, dus dat telt niet eens als alleen zijn. Ik heb onderweg zoveel vrienden gemaakt dat ik me echt nooit alleen heb gevoeld. De vriendschappen die ik tijdens deze reis heb gemaakt, zijn eeuwig en waren absoluut het hoogtepunt van mijn reis. 

T: Wat waren enkele van de gedenkwaardige stops tijdens uw reis?

LH: Ik heb 8 jaar in Californië gewoond, ik dacht dat ik alles had gezien, maar ik had het zo mis. Ik heb a paar keer langs de kust gereden, dus ik verwachtte niet veel, maar fietsen is a andere ervaring. Ik was onder de indruk van hoe mooi de kustlijn was. Ik heb genoten van elke dag van de reis, maar als ik a bepaalde stop moest benadrukken, waren mijn favoriete onderdelen van de reis de Avenue of the Giants (Redwood-bos in NorCal) en de kustlijn van Monterey tot Big Sur.

 

VOOR MEER FOTO'S EN INSPIRERENDE MOMENTEN VAN LAUREN'S REIS, VOLG HAAR ZEKER OP INSTAGRAM @LALACYCLES.  


Blijf in contact