THOUSAND VOOR ALLEN: FUNCTIONELE COMMUTER-MINDED FASHION

25 februari 2019

THOUSAND VOOR ALLEN: FUNCTIONELE COMMUTER-MINDED FASHION
David Wolfe van Olivers

Als inwoner van LA met a voorliefde voor zijn stad en voor wellness, wilde David Wolfe a merk creëren dat mensen aanmoedigde om gezond te zijn en rond te reizen en hun steden met stijl en functie te ervaren. 

We gingen zitten met David, de oprichter en CEO van Olivers, om te praten over zijn ondernemersreis, zijn liefde voor gezond leven en hoe zijn merk de atletische kleding creëert die naadloos in het dagelijks leven past.

THOUSAND : Vertel us over uw ondernemersreis - hoe hebben uw ervaringen u naar Olivers geleid?

DAVID WOLF: Ik zou zeggen dat er a combinatie van factoren is die tot de lancering heeft geleid. Mijn vader is een ondernemer en mijn moeder heeft a breed scala aan artistieke neigingen (architectuur, schilderen, koken, tuinieren), dus ik denk dat het veilig is om te zeggen dat hun interesses op mij overkwamen toen ik opgroeide. Ik heb teruggekeken op basisschoolopdrachten en mijn kinderdroom ging constant heen en weer tussen het willen spelen van professioneel honkbal en het willen overnemen van het bedrijf van mijn vader (ik hoop nog steeds dat ik a telefoontje van de Dodgers zal krijgen). Ik studeerde financiën op de universiteit aan het USC en werkte in die hoedanigheid gedurende de eerste vijf jaar of zo na de universiteit, en verhuisde toen a paar jaar naar de digitale marketingwereld voordat ik met Olivers begon. In die tijd werd het besef duidelijk dat ik een brandend verlangen had om iets te bouwen. Dus het was gedeeltelijk precies het juiste moment voor mij om iets te bouwen om zo te zeggen, ik had gewoon dat sterke verlangen. Olivers paste toevallig a goed in die zin dat het samenviel met veel van mijn persoonlijke waarden (kwaliteit, gezondheid in het bijzonder) en het was a ruimte waar ik a consument het gevoel had dat er iets ontbrak.

David fietsen met grijze fietshelm
David draagt ​​grijze fietshelm

T: Waarom hou je van fietsen? Wat vind je zo leuk aan paardrijden?             

DW: Fietsen is a geweldige training. Het is inspannend, plezierig, kan prachtige landschappen bestrijken, neemt je mee naar buiten en is niet te zwaar voor het lichaam, althans voor mij. Gewoon veel minder slijtage aan de gewrichten dan zoiets als hardlopen. Bovendien zit er a geweldig sociaal aspect aan paardrijdendat ik niet volledig begreep totdat ik in de sport kwam - de cafécultuur, de gemeenschap, de mogelijkheid om met vrienden te ride en zelfs uitstapjes te plannen. 

Sociaal aspect van rijden
Olivers teken
Grijze fietshelm met fiets

T: Waarom vind je Olivers missie belangrijk? Welke rol speelt het dagelijks in het runnen van het bedrijf?

DW: We beschouwen onze missie als toegewijd om onze klanten uit te rusten met atletische kleding van de hoogste kwaliteit en betrouwbare informatie die ze kunnen gebruiken om lichaam, geest en ziel te versterken. Onze overtuiging is dat het produceren van producten van hoge kwaliteit a teken van respect voor de klant is, en dat het ook a gevoel van trots (de goede soort trots) in de maker cultiveert. Het voelt goed om iets in de wereld te brengen waarvan je denkt dat het van hoge kwaliteit is en voor a lange tijd kan worden gebruikt en om na te streven wat we gezondheidsbevorderend amusement zouden noemen. Dus producten in de wereld brengen waar we trots op zijn en die onze klanten kunnen gebruiken om hopelijk een gezond en uiteindelijk rijker leven te leiden, is a missie waar we ons heel goed bij voelen.

David op het hoofdkantoor van Oliver

T: Welk advies heb je voor startende ondernemers?     

DW: Mijn eerste advies zou zijn om één ding goed te doen. Wat in ons geval de All Over Short was. We lanceerden met dat product en alleen dat product, en brachten ons tweede product pas over 18 maanden uit. Als je 1 ding niet goed kunt krijgen, doet niets anders er tot a zekere hoogte toe. Ik denk dat dat niet alleen geldt voor kleding, maar voor de meeste andere ondernemingen. Minder, maar beter, zei Dieter Rams. Het volgende advies zou zijn om erachter te komen hoe te verkopen en/of op de markt te brengen. Een van mijn vroege mentoren in het bedrijf zei altijd: 'verkoop geneest alles', en ik denk dat hij precies goed was. 

T: Heb je a favoriet kledingstuk van Olivers? Waarom?

DW: ik hou van onze Passage Broek, om dezelfde reden geniet ik van de meeste van onze producten: hoogwaardig materiaal en goed geconstrueerd, comfortabel, veelzijdig en bevrijdend om te dragen. Heerlijke broek om mee door de stad te rijden!

T: Wat waren enkele van de successen en uitdagingen waarmee u te maken kreeg toen Olivers begon te groeien? Wat zijn enkele van je favoriete momenten in de geschiedenis van Oliver?    

DW: Zoveel uitdagingen om Olivers van de grond te krijgen, vooral gezien mijn gebrek aan ervaring in de branche. De eerste 2 jaar hadden we allerlei problemen - juridische uitdagingen met een aantal mensen die us probeerden af ​​te persen, late productleveringen en a klein/onervaren team dat over het algemeen uitblinkte om dingen uit te zoeken. De eerste 2,5 jaar zou ik zeggen dat alles als a uitdaging voelde. Dat gezegd hebbende, de voldoening en beloning van het proces heeft het zeker de moeite waard gemaakt. De Kickstarter-successen (we hadden 2 campagnes), de verhuizing naar Los Angeles vanuit San Francisco, het uitvoeren van onze eerste pop-ups zijn enkele momenten die opvallen, maar bovenal ben ik trots op de kleine stapsgewijze verbeteringen die we hebben aangebracht leidde tot wat ik zou zeggen dat a best cool is dat we aan de gang zijn (en het voelt nog steeds alsof we in de eerste inning van het balspel zitten om zo te zeggen).

T: Wat volgt er voor Olivers?

DW: 2019 staat in het teken van beter worden – het verbeteren van een aantal bestaande producten, het verminderen van producten die niet werken, een aantal nieuwe verzinsels en in het algemeen proberen het product (en merk) op alle mogelijke manieren te verbeteren. 2020 is misschien het jaar dat a permanente winkel tot bloei komt, maar dat is nog lang niet uitgedacht.

WIJ VRAGEN DAVID OM ENKELE VAN ZIJN FAVORIETE GEHEIME PLEKJES IN LA . TE DELEN
Bekijk het hieronder of haal het hier.

Davids kaart

1. Kleine zus → okra curry, wankel wankel rundvlees en citroengras kip zijn mijn favorieten

2. Los Angeles Athletic Club → mijn sportschool en een van mijn favoriete ruimtes in heel LA

3. De uitwisseling in The Freehand Hotel → de lobby van het hotel is a geweldige plek om a vergaderen en a cocktail of a kopje koffie te drinken

4. Il Café → buurtplek voor koffie

5. Houten lepel → ik ga naar de lokale lunchplek

6. Duin Centrum → mediterraan (mijn moeder komt uit Israël, dus ik heb a zwak voor shoarma!)

7. Grote Centrale Markt → goede lunchmogelijkheden en leuke mix van oud en nieuw

8. De laatste boekhandel → voor boekennerds (zoals ik)

9. Sonoratown → lekkere taco's en chivichanga's

David draagt ​​grijze fietshelm

Blijf in contact