MEER ZOALS JIJ MET KRISTEN BARNHART

28 september 2020

MEER ZOALS JIJ MET KRISTEN BARNHART
zwarte fietshelm

Leren kennen Kristen Barnhart, een van onze favoriete artiesten, illustratoren en helmdragers. Kristen's "bedrieglijk eenvoudige" tekeningen geven een levendige weergave van haar persoonlijkheid en emoties. We houden van haar werk omdat het persoonlijk, authentiek en expressief is.


Lees ons interview met Kristen om meer te weten te komen over haar artistieke reis, haar creatieve inspiraties en de kwaliteiten die haar uniek maken. Wil je de hierboven afgebeelde custom helm winnen?kunstwerk

Thousand :  Hoe ben je begonnen met illustreren en ontwerpen? Hoe hebben je ervaringen je gebracht tot waar je nu bent?

Kristen Barnhart:  Op de middelbare school dacht ik dat ik binnenhuisarchitect wilde worden. Ik herschikte mijn kamer altijd en ik had tijdschriftuitsparingen van interieurs aan mijn muren (samen met de klassieke Zac Efron-posters). Die droom ging voorbij, samen met mijn liefde voor Zac Efron. Na de middelbare school ging ik a paar jaar naar de community college en had geen idee wat ik aan het doen was. Ik kwam willekeurig a grafisch ontwerpprogramma tegen op a plaatselijke universiteit en ging er helemaal voor! Ik ben altijd a "achterkant van de testblad-doodler" geweest en had a colleges van 2 uur, dus ik krabbelde in notitieboekjes om de tijd te doden. Ik heb mezelf nooit echt als een illustrator beschouwd, maar in de loop van de 4 jaar dat ik college-doodling aan de universiteit heb gegeven, ontwikkelde mijn stijl zich en begon ik te neigen naar op illustratie gebaseerde projecten in mijn grafische ontwerpcursussen. Ik bleef tekenen en mijn stijl verfijnen en opende uiteindelijk een Etsy-winkel. Nadat ik dat a paar jaar had verkend, sloot ik de Etsy-winkel en opende ik mijn eigen online winkel, KB Illustration, waar ik met de hand gezeefdrukte shirts, stickers, wenskaarten en andere leuke papieren producten verkocht. Nu is mijn online winkel tijdelijk gesloten en werk ik overdag a fulltime contract art director voor Frito-Lay en 's avonds a freelance illustrator! Ik zag mezelf nooit echt a "normale" baan krijgen, maar ik vind het geweldig. zwarte fietshelm

T:  Welk advies heb je voor iedereen die a carrière in kunst en illustratie wil nastreven?

KB:  Blijf tekenen, blijf oefenen, blijf ontdekken! Zelfs als wat je maakt er lelijk uitziet, blijf het doen! Blijf nieuwsgierig en maak kennis met verschillende media. Je weet nooit wat a nieuw idee zou kunnen opleveren. Bouw ook a goede gemeenschap van creatieve mensen om je heen. Stuur ideeën heen en weer en vraag ze om hulp. Ik zou zo eenzaam en verloren zijn zonder de hulp en steun van mijn vrienden. 

T:  Wat zijn 3 unieke eigenschappen die jou, JOU maken?

KB:  Ik zou deze kwaliteiten niet per se als ~uniek~ omschrijven, maar ik denk wel dat mijn empathie en humor a grote rol spelen in wie ik ben en het soort werk dat ik maak. Mijn carrièrepad begint langzaam zijn weg te vinden naar de wereld van kinderboekillustratie, wat al sinds altijd a droom van mij is. A paar jaar geleden, toen ik net begon met illustreren, tekende ik over het leven of over gevoelens, a soort dagboek. Ik ben a zeer gevoelig persoon die a emoties voelt en ik zou proberen die gevoelens in het kunstwerk dat ik aan het maken was te leiden. Nu mijn carrière op weg is naar de wereld van kinderboekillustraties, helpt het dat ik gemakkelijk toegang heb tot die speelse en kleurrijke kinderlijke momenten en zelfs de trieste en donkere momenten van het zijn van a kind en een volwassene. Ik denk dat ik zou zeggen dat dit mijn derde unieke kwaliteit is!zwarte fietshelm

T:  Hoe zou u uw persoonlijke stijl omschrijven? Hoe druk je je unieke POV uit in je dagelijks leven??

KB:  Iemand beschreef mijn kunststijl als "bedrieglijk eenvoudig" en daar hou ik van, want ja, het ziet er eenvoudig uit, maar er is zoveel expressie in de kleuren en lijnkwaliteit. Ik denk dat dat zich ook vertaalt in mijn dagelijks leven, en zelfs in mijn modestijl. Ik ben a grote huismus en ik hou van de simpele, alledaagse dingen in het leven, maar er is zoveel vreugde en geluk te vinden op die momenten als je er echt naar kijkt. Ik hou ervan om die momenten te observeren en er iets grappigs of speciaals aan te ontdekken. Die momenten en gevoelens probeer ik in mijn illustraties te delen. 

T:  Wat inspireert jou? Hoe vind je creatieve inspiratie?

KB:  Zoals ik al eerder zei, ik hou ervan om de 'alledaagse' momenten in het leven te observeren en de verborgen juweeltjes erin te vinden die sommige mensen misschien over het hoofd zien. Het kan iets te maken hebben met het niet scheren van je benen, het niet borstelen van je haar of vergeten of je de oven aan hebt laten staan ​​als je uitgaat. Ik hou van die grappige levensmomenten die us allemaal verbinden. Ik ben ook a heel humeurig persoon haha. Het is beter geworden naarmate ik ouder en comfortabeler ben met mijn hersenen en lichaam, maar tot a paar jaar geleden had ik a heel moeilijk om uit te leggen en met anderen te praten over wat ik voelde ... wat ironisch lijkt voor iemand die zich zo voelt veel. a schetsboek bijhouden en los tekenen en die gevoelens naar buiten laten komen in rare tekeningen heeft mij a geholpen bij het verwerken. Ik ben ook echt geïnspireerd door dingen uit mijn kindertijd waar ik van hield, zoals houten letters die ik aan mijn kinderdeur had hangen, boeken die ik graag las toen ik opgroeide, zoals Amelia's Notebook, de adventschocoladekalenders die mijn Oma en Opa us zouden brengen voor Kerstmis, tv-programma's zoals Wallace & Gromit... al die dingen drijven altijd in mijn hoofd rond en ik denk dat ze me inspireren om werk te maken dat gezellig aanvoelt, zoals de herinneringen die ik had aan het kijken of lezen van die dingen. 

Geïnspireerd door Kristen's creatieve stijl, zijn we een partnerschap aangegaan om a ​​op maat gemaakte helm weg te geven met een origineel, met de hand getekend ontwerp dat de speciale kwaliteiten viert die jou uniek maken.


Blijf in contact