MEER ZOALS JIJ MET KRISTEN BARNHART

28 september 2020

MEER ZOALS JIJ MET KRISTEN BARNHART
zwarte fietshelm

Leren kennen Kristen Barnhart, een van onze favoriete artiesten, illustratoren en helmdragers. Kristens "bedrieglijk eenvoudige" tekeningen geven haar persoonlijkheid en emoties levendig weer. We houden van haar werk omdat het persoonlijk, authentiek en expressief is.


Lees ons interview met Kristen voor meer informatie over haar artistieke reis, haar creatieve inspiratiebronnen en de kwaliteiten die haar uniek maken. Wil je de hierboven afgebeelde custom helm winnen?kunstwerk

Thousand :  Hoe ben je begonnen met illustreren en ontwerpen? Hoe hebben je ervaringen je gebracht tot waar je nu bent?

Kristen Barnhart:  Op de middelbare school dacht ik dat ik binnenhuisarchitect wilde worden. Ik herschikte mijn kamer altijd en ik had tijdschriftknipsels van interieurs aan mijn muren (samen met de klassieke Zac Efron-posters). Die droom ging voorbij, samen met mijn liefde voor Zac Efron. Na de middelbare school ging ik a paar jaar naar een community college en had geen idee wat ik deed. Ik kwam willekeurig a grafisch ontwerpprogramma tegen op a plaatselijke universiteit en ging er helemaal voor! Ik ben altijd a "achterkant van de testblad-doodler" geweest en had a colleges van 2 uur, dus ik krabbelde in notitieboekjes om de tijd te doden. Ik heb mezelf nooit echt als een illustrator beschouwd, maar gedurende de 4 jaar dat ik colleges doodling deed, ontwikkelde mijn stijl zich en begon ik te neigen naar op illustratie gebaseerde projecten in mijn grafische ontwerpcursussen. Ik bleef tekenen en mijn stijl verfijnen en uiteindelijk opende ik een Etsy-winkel. Nadat ik dat a paar jaar had verkend, sloot ik de Etsy-winkel en opende ik mijn eigen online winkel, KB Illustration, waar ik met de hand gezeefdrukte shirts, stickers, wenskaarten en andere leuke papieren producten verkocht. Nu is mijn online winkel tijdelijk gesloten en werk ik overdag a fulltime art director op contractbasis voor Frito-Lay en 's nachts a freelance illustrator! Ik zag mezelf nooit echt a "normale" baan krijgen, maar ik vind het geweldig. zwarte fietshelm

T:  Welk advies heb je voor iedereen die a carrière in kunst en illustratie wil nastreven?

KB:  Blijf tekenen, blijf oefenen, blijf ontdekken! Zelfs als wat je maakt er lelijk uitziet, blijf het doen! Blijf nieuwsgierig en krijg je handen in verschillende media. Je weet nooit wat a nieuw idee kan oproepen. Bouw ook a goede gemeenschap van creatieve mensen om je heen. Bounce ideeën heen en weer en neem contact met ze op voor hulp. Ik zou zo eenzaam en verloren zijn zonder de hulp en steun van mijn vrienden. 

T:  Wat zijn 3 unieke eigenschappen die jou, JIJ maken?

KB:  Ik zou deze kwaliteiten op zich niet als ~uniek~ omschrijven, maar ik denk wel dat mijn empathie en humor a grote rol spelen in wie ik ben en het soort werk dat ik maak. Mijn carrièrepad begint langzaam zijn weg te vinden naar de wereld van kinderboekillustraties, wat al altijd a droom van mij is. A paar jaar geleden, toen ik net begon met illustreren, tekende ik over het leven of gevoelens, a soort dagboek. Ik ben a zeer gevoelig persoon die a emoties voelt en ik zou proberen die gevoelens in het kunstwerk dat ik aan het maken was, te verwerken. Nu mijn carrière richting de illustratiewereld van kinderboeken gaat, helpt het dat ik gemakkelijk toegang heb tot die speelse en kleurrijke kinderlijke momenten en zelfs de droevige en donkere momenten van a en volwassene zijn. Ik denk dat ik zou zeggen dat dat mijn derde unieke kwaliteit is!zwarte fietshelm

T:  Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven? Hoe drukt u uw unieke POV uit in uw dagelijks leven??

KB:  Iemand beschreef mijn kunststijl als "bedrieglijk eenvoudig" en daar hou ik van, want ja, het ziet er eenvoudig uit, maar er zit zoveel expressie in de kleuren en lijnkwaliteit. Ik denk dat dat zich ook vertaalt naar mijn dagelijks leven, en zelfs naar modestijl. Ik ben a grote huismus en ik hou van de simpele, alledaagse dingen in het leven, maar er is zoveel vreugde en geluk te vinden op die momenten als je echt kijkt. Ik vind het heerlijk om die momenten te observeren en er iets grappigs of speciaals aan te ontdekken. Die momenten en gevoelens probeer ik te delen in mijn illustraties. 

T:  Wat inspireert jou? Hoe vind je creatieve inspiratie?

KB:  Zoals ik al eerder zei, hou ik ervan om de 'alledaagse' momenten in het leven te observeren en de verborgen juweeltjes daarin te vinden die sommige mensen misschien over het hoofd zien. Het kan iets zijn over het niet scheren van je benen, het niet borstelen van je haar, of vergeten of je de oven aan hebt laten staan ​​als je weggaat. Ik hou van die grappige levensmomenten die us allemaal verbinden. Ik ben ook a heel humeurig persoon haha. Het is beter geworden hoe ouder en comfortabeler ik word met mijn hersenen en lichaam, maar tot a paar jaar geleden had ik a heel moeilijk om uit te leggen en met anderen te praten over wat ik voelde... wat ironisch lijkt voor iemand die zich zo voelt veel. a schetsboek bijhouden en los tekenen en die gevoelens naar buiten laten komen in rare tekeningen heeft mij a geholpen bij het verwerken. Ik ben ook echt geïnspireerd door dingen uit mijn kindertijd waar ik van hield, zoals houten letters die ik aan de deur van mijn jeugd had hangen, boeken die ik graag las toen ik opgroeide zoals Amelia's Notebook, de adventskalenders met chocolade die mijn oma en opa us zouden brengen voor Kerstmis, tv-programma's zoals Wallace & Gromit... al die dingen zweven de hele tijd door mijn hoofd en ik denk dat ze me inspireren om werk te maken dat gezellig aanvoelt, zoals de herinneringen die ik had toen ik die dingen zag of las. 

Geïnspireerd door de creatieve stijl van Kristen, werkten we samen om a ​​op maat gemaakte helm weg te geven met een origineel handgetekend ontwerp dat de speciale kwaliteiten viert die jou uniek maken.


Blijf in contact