Meer zoals jij met Kristen Barnhart

28 september 2020

Meer zoals jij met Kristen Barnhart
zwarte fietshelm

Leren kennen Kristen Barnhart, een van onze favoriete artiesten, illustratoren en helmdragers. Kristens ‘bedrieglijk eenvoudige’ tekeningen geven levendig haar persoonlijkheid en emoties weer. We houden van haar werk omdat het persoonlijk, authentiek en expressief is.


Lees ons interview met Kristen voor meer informatie over haar artistieke reis, haar creatieve inspiraties en de kwaliteiten die haar uniek maken. Wil jij de hierboven afgebeelde custom helm winnen?kunstwerk

Duizend:  Hoe ben je begonnen met illustreren en ontwerpen? Hoe hebben uw ervaringen u gebracht tot waar u nu bent?

Kristen Barnhart:  Op de middelbare school dacht ik dat ik binnenhuisarchitect wilde worden. Ik herschikte mijn kamer altijd en ik had tijdschriftuitknipsels van interieurs aan mijn muren (samen met de klassieke Zac Efron-posters). Die droom ging voorbij, samen met mijn liefde voor Zac Efron. Na de middelbare school ging ik een paar jaar naar de community college en had geen idee wat ik deed. Ik kwam toevallig een grafisch ontwerpprogramma tegen op een plaatselijke universiteit en ging er helemaal voor! Ik ben altijd een "achter de tekenpapieren-doodler" geweest en had veel hoorcolleges van twee uur, dus ik krabbelde in notitieboekjes om de tijd te doden. Ik heb mezelf nooit echt als illustrator gezien, maar gedurende de vier jaar dat ik colleges tekende, ontwikkelde mijn stijl zich en begon ik tijdens mijn grafische ontwerpcursussen te neigen naar op illustratie gebaseerde projecten. Ik bleef tekenen en mijn stijl verfijnen en opende uiteindelijk een Etsy-winkel. Nadat ik dat een paar jaar had onderzocht, sloot ik de Etsy-winkel en opende mijn eigen online winkel, KB Illustration, waar ik handgezeefdrukte shirts, stickers, wenskaarten en andere leuke papieren producten verkocht. Nu is mijn online winkel tijdelijk gesloten en werk ik overdag fulltime als contractart director voor Frito-Lay en 's nachts als freelance illustrator! Ik heb mezelf nooit echt een ‘normale’ baan zien krijgen, maar ik vind het geweldig. zwarte fietshelm

T:  Welk advies heb je voor iedereen die een carrière in de kunst en illustratie wil nastreven?

KB:  Blijf tekenen, blijf oefenen, blijf ontdekken! Zelfs als wat je maakt er lelijk uitziet, blijf het doen! Blijf nieuwsgierig en gebruik verschillende media. Je weet nooit wat tot een nieuw idee kan leiden. Bouw ook een goede gemeenschap van creatieve mensen om je heen. Stuur ideeën heen en weer en vraag hen om hulp. Ik zou zo eenzaam en verloren zijn zonder de hulp en steun van mijn vrienden. 

T:  Wat zijn 3 unieke eigenschappen die jou, JIJ maken?

KB:  Ik zou deze kwaliteiten niet per se als ~uniek~ omschrijven, maar ik denk wel dat mijn empathie en humor een grote rol spelen in wie ik ben en het soort werk dat ik maak. Mijn carrièrepad begint langzaam zijn weg te vinden in de wereld van kinderboekillustraties, wat al sinds altijd een droom van mij is. Een paar jaar geleden, toen ik net begon met illustreren, tekende ik over het leven of over gevoelens, een soort dagboek. Ik ben een heel gevoelig persoon die veel emoties voelt en ik zou proberen die gevoelens te verwerken in het kunstwerk dat ik aan het maken was. Nu mijn carrière zich in de illustratiewereld van kinderboeken begeeft, helpt het dat ik gemakkelijk toegang heb tot die speelse en kleurrijke kinderlijke momenten en zelfs tot de droevige en donkere momenten van het kind-zijn en het volwassen zijn. Ik denk dat ik zou zeggen dat dit mijn derde unieke kwaliteit is!zwarte fietshelm

T:  Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven? Hoe druk je jouw unieke POV uit in je dagelijks leven?

KB:  Iemand omschreef mijn kunststijl als "bedrieglijk eenvoudig" en dat vind ik geweldig, want ja, het ziet er eenvoudig uit, maar er zit zoveel expressie in de kleuren en lijnkwaliteit. Ik denk dat dat zich ook vertaalt naar mijn dagelijks leven, en zelfs naar mijn modestijl. Ik ben een grote huisgenoot en ik hou van de simpele, alledaagse dingen in het leven, maar als je goed kijkt, is er op die momenten zoveel vreugde en geluk te vinden. Ik hou ervan om die momenten te observeren en er iets grappigs of speciaals aan te ontdekken. Die momenten en gevoelens probeer ik in mijn illustraties te delen. 

T:  Wat inspireert jou? Hoe vind je creatieve inspiratie?

KB:  Zoals ik al eerder zei, houd ik ervan om de ‘alledaagse’ momenten in het leven te observeren en de verborgen pareltjes daarin te vinden die sommige mensen misschien over het hoofd zien. Het kan te maken hebben met het niet scheren van je benen, het niet borstelen van je haar, of het vergeten of je de oven aan hebt laten staan ​​als je naar buiten gaat. Ik hou van die grappige levensmomenten die ons allemaal verbinden. Ik ben ook een heel humeurig persoon haha. Het is beter geworden naarmate ik ouder word en comfortabeler word met mijn hersenen en lichaam, maar tot een paar jaar geleden had ik het heel moeilijk om uit te leggen en met anderen te praten over wat ik voelde... wat ironisch lijkt voor iemand die zich zo voelt. veel. Een schetsboek bijhouden en los tekenen en die gevoelens naar buiten laten komen in rare tekeningen heeft mij enorm geholpen bij het verwerken. Ik ben ook echt geïnspireerd door dingen uit mijn kindertijd waar ik van hield, zoals houten letters die ik aan de deur van mijn kindertijd had hangen, boeken die ik tijdens mijn jeugd graag las zoals Amelia's Notebook, de adventschocoladekalenders die mijn oma en opa ons voor Kerstmis brachten, tv-programma's zoals Wallace & Gromit... al die dingen zweven de hele tijd rond in mijn hoofd en ik denk dat ze me inspireren om werk te maken dat gezellig aanvoelt, zoals de herinneringen die ik had aan het kijken of lezen van die dingen. 

Geïnspireerd door de creatieve stijl van Kristen, hebben we samengewerkt om een ​​op maat gemaakte helm weg te geven met een origineel, handgetekend ontwerp dat de speciale kwaliteiten viert die jou uniek maken.


Blijf in contact