THOUSAND VOOR ALLEN: DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT IN DE FIETSEN

14 augustus 2020

THOUSAND VOOR ALLEN: DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT IN DE FIETSEN
MIPS fietshelm

Bij Thousand vieren we de diversiteit in onze gemeenschap en streven we ernaar leiders te verheffen die ruimte creëren voor de ondervertegenwoordigde delen van hen. Hoewel fietsen meestal a door mannen gedomineerde sport is, zijn we dankbaar dat we tal van ongelooflijke vrouwen kennen die het spel veranderen en renners van alle achtergronden inspireren om de weg op te gaan. 


We maakten a ride met She Wolf Attack Team mede-oprichter en voormalig Thousand -teamlid Lynn Kennedy en spraken over hoe ze haar passie voor fietsen heeft overgenomen en een inclusieve community heeft gestart voor fietsers van alle leeftijden en geslachten.

MIPS fietshelm

Thousand :  Vertel us a over uzelf en de passies die u drijven.

Lynn Kennedy: Ik kom oorspronkelijk uit de oostkust. Mijn twee passies zijn racefietsen en barberen. Ik race al 9 jaar op a motor en ben afgelopen mei gediplomeerd kapper geworden.

Toen ik 19 was, deed ik mijn auto weg en begon ik op de fiets te pendelen. Dat jaar ging ik ook a vakantie naar Los Angeles en werd verliefd op de stad. Ik verhuisde in 2006 naar LA en ontdekte Midnight Ridazz en Wolfpack Hustle. Midnight ride is een online forum met bijeenkomsten voor groepsritten door heel Los Angeles. Wolfpack Hustle was a snelle wekelijkse ride op maandagavond die zou samenkomen voor Tang's Donuts in Silverlake en doe verschillende routes die ongeveer 40 mijl lang waren. Wolfpack Hustle ging ook door met het organiseren van races. Deze twee specifieke rijgroepen hebben me geholpen mijn eerste vrienden in LA te maken en hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ze waren ook de katalysatoren van hoe She Wolf Attack Team werd geboren. 

T: Wat is She Wolf Attack Team? Waarom en hoe heb je het gevonden? Wat is zijn missie?

LK: She Wolf Attack Team is een in LA gevestigde WTF (dames/trans/femme) wielerclub en raceteam opgericht in 2013. 

SWAT is gemaakt op basis van a wekelijkse WTF- ride op dinsdagavond genaamd CU. Volgende dinsdag werd gestart door mijn teamgenoot/SWAT-medeoprichter Susannah Lowber. We ride wekelijks samen met a paar andere vrienden. Op een dag belde Susie me op en vroeg me wat ik ervan vond om samen te racen als a team tijdens de Wolfpack Hustle Civic Center Crit 2013 - we waren toch allemaal van plan om te racen - en ik zei tegen haar: "Ik doe mee!" Van daaruit begonnen we te brainstormen over namen voor a team. Het "She Wolf"-gedeelte van onze teamnaam is geïnspireerd op Wolfpack Hustle. "Attack Team" klonk gewoon badass en zorgt ook voor het slimme acroniem SWAT.

Onze missie is het ondersteunen van diversiteit, gemeenschap opbouwen onder fietsersen om rijders van alle leeftijden te inspireren om te ride en te racen. We moedigen jonge en ondervertegenwoordigde ruiters met een laag inkomen aan om deel te nemen en uit te blinken. SWAT bouwt vertrouwen op, ontwikkelt een voortdurende passie voor fietsen en identificeert en bevordert talent bij niet-traditionele atleten. a club en raceteam streven we ernaar om: omvat iedereen die niet profiteert van cis-male privilege

MIPS fietshelm

T:  Wat zijn enkele van je meest trotse momenten in de geschiedenis van SWAT?

LK:  Enkele van mijn meest trotse momenten in de SWAT-geschiedenis zijn: 

  • Onze eerste race samen a team a gesponsord team worden (dankzij onze hoofdsponsor Bicycle Attorney Tom Forsyth) 
  • Samen CX National Championship racen
  • Internationaal racen in Korea , Japan en France
  • Fondsenwerving voor liefdadigheidsevenementen zoals AIDS LifeCycle
  • Organiseren van fietsclinics op onze lokale circuits
  • Helpen om certificeringskosten voor nieuwe rijders op deze circuits te dekken om meer kansen te geven en de sport te laten groeien

T:  Hoe ben je in aanraking gekomen met fietsen? Waarom ben je er dol op?

LK:  Ik ben begonnen met fietsen door woon-werkverkeer en uiteindelijk met racefietsen. Ik werd verliefd op fietsen omdat je op a fiets zoveel meer kunt zien en nieuwe plekken kunt leren kennen. Je kunt jezelf mentaal en fysiek pushen. En je kunt geweldige vriendschappen sluiten door samen te fietsen. Er zijn zoveel positieve ervaringen in mijn leven gebeurd door het fietsen en de mensen in de fietsgemeenschap. 

T:  Met welke uitdagingen heb je a gekleurde vrouw in de wielerwereld te maken gehad? Hoe heb je ze overwonnen?

LK:  Gelukkig omring ik me met goede mensen. Ik heb niets negatiefs meegemaakt op basis van mijn kleur in de wielerwereld, maar er waren a paar keer dat ik seksuele intimidatie heb ervaren. Wetende dat ze ongelijk hebben en dat ik het niet verdien om op die manier behandeld te worden, heeft me geholpen om die situaties te overwinnen.  

T:  Nog advies voor andere vrouwen die in de wielerwereld willen stappen?

LK:  Vind zeker a fiets die je leuk vindt, pak a helm en begin te rijden. Zo simpel is het. Het kan zijn dat je verliefd wordt op fietsen. 

Fietslicht

T:  Wat biedt de toekomst voor jou en SWAT? Hoe kunnen we ondersteunen wat u en het team hebben gepland?

LK:  Zodra wielerevenementen weer kunnen plaatsvinden, zijn we van plan om te racen en onze missie te blijven volgen. Je kunt SWAT steunen door in te checken op ons Instagram-account voor aankomende clinics of evenementen en je kunt ook naar onze website gaan om onze blog te bekijken. 

Klaar om te racen met She Wolf Attack Team? Ga zo door met hun Instagram en hun website.


Blijf in contact