Duizend voor iedereen: diversiteit en inclusiviteit in de wielersport

14 augustus 2020

Duizend voor iedereen: diversiteit en inclusiviteit in de wielersport
MIPS fietshelm

Bij Thousand vieren we de diversiteit in onze gemeenschap en streven we ernaar leiders te verheffen die ruimte creëren voor de ondervertegenwoordigde delen van hen. Hoewel wielrennen doorgaans een door mannen gedomineerde sport is, zijn we dankbaar dat we veel geweldige vrouwen kennen die het spel veranderen en renners van alle achtergronden inspireren om de weg op te gaan. 


We gingen op rit met mede-oprichter van She Wolf Attack Team en voormalig Thousand-teamlid Lynn Kennedy en spraken over hoe ze haar passie voor fietsen omzette en een inclusieve gemeenschap startte voor fietsers van alle leeftijden en geslachten.

MIPS fietshelm

Duizend:  Vertel ons iets over uzelf en de passies die u drijven.

Lynn Kennedy: Ik kom oorspronkelijk uit de oostkust. Mijn twee passies zijn racefietsen en kappersvak. Ik race al 9 jaar met de motor en ben afgelopen mei gediplomeerd kapper geworden.

Toen ik 19 was, deed ik mijn auto weg en begon ik met de fiets te pendelen. Dat jaar ging ik ook op vakantie naar Los Angeles en werd verliefd op de stad. Ik verhuisde in 2006 naar LA en ontdekte Midnight Ridazz en Wolfpack Hustle. Midnight Ridazz is een online forum met groepsritten door heel Los Angeles. Wolfpack Hustle was een snelle wekelijkse rit op maandagavond die elkaar vooraan zou ontmoeten Tang's Donuts in Silverlake en doe verschillende routes die ongeveer 40 mijl lang waren. Wolfpack Hustle organiseerde ook races. Deze twee specifieke rijgroepen hebben me geholpen mijn eerste vrienden te maken in LA en hebben de persoon gevormd die ik nu ben. Ze waren ook de katalysatoren van hoe She Wolf Attack Team werd geboren. 

T: Wat is She Wolf Attack Team? Waarom en hoe heb je het gevonden? Wat is haar missie?

LK: She Wolf Attack Team is een WTF-wielerclub en raceteam uit LA, opgericht in 2013. 

SWAT is ontstaan ​​uit een wekelijkse WTF-dinsdagavondrit genaamd CU Next Tuesday, gestart door mijn teamgenoot/SWAT-mede-oprichter Susannah Lowber. We reden wekelijks samen met een paar andere vrienden. Op een dag belde Susie me en vroeg me wat ik ervan vond om samen als team te racen in het Wolfpack Hustle Civic Center Crit 2013 – we waren toch allemaal van plan om te racen – en ik zei tegen haar: “Ik doe mee!” Van daaruit begonnen we te brainstormen over namen voor een team. Het 'She Wolf'-gedeelte van onze teamnaam is geïnspireerd op Wolfpack Hustle. "Attack Team" klonk gewoon stoer en zorgt ook voor het slimme acroniem SWAT.

Onze missie is het ondersteunen van diversiteit, gemeenschap onder fietsers opbouwenen om rijders van alle leeftijden te inspireren om te fietsen en te racen. We moedigen jonge, ondervertegenwoordigde ruiters met een laag inkomen aan om deel te nemen en uit te blinken. SWAT schept vertrouwen, ontwikkelt een voortdurende passie voor fietsen en identificeert en koestert talent bij niet-traditionele atleten. Als club en raceteam streven wij ernaar omvat iedereen die niet profiteert van het cis-mannelijke privilege

MIPS fietshelm

T:  Wat zijn enkele van je meest trotse momenten in de geschiedenis van SWAT?

LK:  Enkele van mijn meest trotse momenten in de SWAT-geschiedenis zijn onder meer: 

  • Onze eerste race samen als team Een gesponsord team worden (dankzij onze hoofdsponsor Fietsadvocaat Tom Forsyth) 
  • We gaan samen het CX Nationaal Kampioenschap racen
  • Internationaal racen in Korea, Japan en Frankrijk
  • Fondsenwerving voor liefdadigheidsevenementen zoals AIDS LifeCycle
  • Het organiseren van fietsclinics op onze lokale circuits
  • Helpen bij het dekken van certificeringskosten voor nieuwe rijders op deze circuits om meer kansen te bieden en de sport te laten groeien

T:  Hoe ben je met fietsen in aanraking gekomen? Waarom hou je ervan?

LK:  Ik ben met fietsen begonnen door te pendelen en uiteindelijk te gaan racen met de fiets. Ik werd verliefd op fietsen omdat je op de fiets zoveel meer kunt zien en nieuwe plekken kunt leren kennen. Je kunt jezelf mentaal en fysiek pushen. En je kunt geweldige vriendschappen sluiten door samen te fietsen. Er zijn zoveel positieve ervaringen in mijn leven ontstaan ​​dankzij het fietsen en de mensen in de fietsgemeenschap. 

T:  Met welke uitdagingen ben je als gekleurde vrouw in de wielerwereld geconfronteerd? Hoe heb je ze overwonnen?

LK:  Gelukkig omring ik mij met goede mensen. Ik heb op basis van mijn kleur niets negatiefs meegemaakt in de wielerwereld, maar er waren wel een paar momenten waarop ik wel seksuele intimidatie heb ervaren. De wetenschap dat zij ongelijk hadden en dat ik het niet verdien om op die manier behandeld te worden, heeft mij geholpen deze situaties te overwinnen.  

T:  Enig advies voor andere vrouwen die betrokken willen raken bij de wielerwereld?

LK:  Zoek zeker een fiets die je leuk vindt, pak een helm en ga rijden. Zo simpel is het. Het kan zijn dat je verliefd wordt op fietsen. 

Fiets licht

T:  Wat is de toekomst voor jou en SWAT? Hoe kunnen we ondersteunen wat u en het team hebben gepland?

LK:  Zodra wielerevenementen weer kunnen plaatsvinden, zijn we van plan te racen en onze missie te blijven volgen. Je kunt SWAT steunen door op ons Instagram-account in te checken voor aankomende clinics of evenementen en je kunt ook naar onze website gaan om onze blog te bekijken. 

Klaar om te racen met She Wolf Attack Team? Blijf ze volgen Instagram en hun website.


Blijf in contact