THOUSAND VOOR IEDEREEN: DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT IN DE FIETS

14 augustus 2020

THOUSAND VOOR IEDEREEN: DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT IN DE FIETS
MIPS fietshelm

Bij Thousand vieren we de diversiteit in onze gemeenschap en streven we ernaar leiders naar een hoger niveau te tillen die ruimte creëren voor de ondervertegenwoordigde delen van hen. Hoewel fietsen vaak a door mannen gedomineerde sport is, zijn we dankbaar dat we veel ongelooflijke vrouwen kennen die het spel veranderen en rijders van alle achtergronden inspireren om de weg op te gaan. 


We gingen ride a mede-oprichter van She Wolf Attack Team en voormalig Thousand -teamlid Lynn Kennedy en spraken over hoe ze haar passie voor fietsen nam en een inclusieve gemeenschap begon voor fietsers van alle leeftijden en geslachten.

MIPS fietshelm

Thousand :  Vertel us a over jezelf en de passies die je drijven.

Lynn Kennedy: Ik kom oorspronkelijk uit de oostkust. Mijn twee passies zijn racefietsen en kappers. Ik race al 9 jaar op fietsen en ben afgelopen mei gediplomeerd a geworden.

Toen ik 19 was, deed ik mijn auto weg en begon ik met de fiets te pendelen. Dat jaar ging ik ook op a naar Los Angeles en werd ik verliefd op de stad. Ik verhuisde in 2006 naar LA en ontdekte daar Midnight Ridazz en Wolfpack Hustle. Midnight Ridazz is een online forum met bijeenkomsten voor ride door heel Los Angeles. Wolfpack Hustle was a snelle wekelijkse ride op maandagavond die voor de deur zou samenkomen Tang's Donuts in Silverlake en doe verschillende routes die ongeveer 40 mijl lang waren. Wolfpack Hustle organiseerde ook races. Deze twee specifieke rijgroepen hebben me geholpen mijn eerste vrienden te maken in LA en hebben de persoon gevormd die ik nu ben. Ze waren ook de katalysatoren van hoe She Wolf Attack Team werd geboren. 

T: Wat is She Wolf Attack Team? Waarom en hoe heb je het gevonden? Wat is haar missie?

LK: She Wolf Attack Team is een in LA gevestigde grassroots WTF (vrouwen/trans/vrouwen) wielerclub en raceteam opgericht in 2013. 

SWAT is gemaakt op basis van a wekelijkse WTF- ride op dinsdagavond genaamd CU Next Tuesday, gestart door mijn teamgenoot / medeoprichter van SWAT, Susannah Lowber. We zouden wekelijks samen ride met a paar andere vrienden. Op een dag belde Susie me en vroeg me wat ik ervan vond om samen te komen om a team te racen tijdens de Wolfpack Hustle Civic Center Crit 2013 - we waren toch allemaal van plan om te racen - en ik zei tegen haar: "Ik doe mee!" Van daaruit begonnen we te brainstormen over namen voor a team. Het 'She Wolf'-gedeelte van onze teamnaam is geïnspireerd op Wolfpack Hustle. "Attack Team" klonk gewoon stoer en zorgt ook voor het slimme acroniem SWAT.

Onze missie is om diversiteit te ondersteunen, bouwen aan een gemeenschap onder fietsers, en om rijders van alle leeftijden te inspireren om te ride en te racen. We moedigen jonge, en ondervertegenwoordigde motorrijders met een laag inkomen aan om deel te nemen en uit te blinken. SWAT bouwt vertrouwen op, ontwikkelt een voortdurende passie voor fietsen en identificeert en bevordert talent bij niet-traditionele atleten. a club en raceteam streven we ernaar omvat iedereen die niet profiteert van het cis-male privilege

MIPS fietshelm

T:  Wat zijn enkele van je meest trotse momenten in de geschiedenis van SWAT?

LK:  Enkele van mijn meest trotse momenten in de SWAT-geschiedenis zijn: 

  • Onze eerste race samen a team a gesponsord team worden (dankzij onze hoofdsponsor Bicycle Attorney Tom Forsyth) 
  • Samen CX National Championship gaan rijden
  • Internationaal racen in Korea , Japan en France
  • Fondsenwerving voor liefdadigheidsevenementen zoals AIDS LifeCycle
  • Fietsclinics organiseren op onze lokale circuits
  • Helpen om certificeringskosten voor nieuwe rijders op deze circuits te dekken om meer kansen te geven en de sport te laten groeien

T:  Hoe ben je met fietsen in aanraking gekomen? Waarom hou je ervan?

LK:  Ik ben met fietsen in aanraking gekomen door te pendelen en uiteindelijk te gaan racen. Ik werd verliefd op fietsen omdat je op a fiets zoveel meer kunt zien en nieuwe plekken kunt leren kennen. Je kunt jezelf mentaal en fysiek pushen. En je kunt geweldige vriendschappen sluiten door samen te fietsen. Zoveel positieve ervaringen in mijn leven zijn ontstaan ​​door het fietsen en de mensen in de fietsgemeenschap. 

T:  Met welke uitdagingen ben je a gekleurde vrouw in de wielerwereld geconfronteerd? Hoe heb je ze overwonnen?

LK:  Gelukkig omring ik me met goede mensen. Ik heb op basis van mijn kleur niets negatiefs meegemaakt in de wielerwereld, maar er waren a paar keer dat ik seksuele intimidatie ervoer. Wetende dat ze ongelijk hebben en dat ik het niet verdien om op die manier behandeld te worden, hielp me om die situaties te overwinnen.  

T:  Heb je advies voor andere vrouwen die betrokken willen raken bij de wielerwereld?

LK:  Zoek zeker a fiets die je leuk vindt, pak a helm en begin te rijden. Zo simpel is het. Misschien word je verliefd op fietsen. 

Fiets licht

T:  Wat biedt de toekomst voor jou en SWAT? Hoe kunnen we ondersteunen wat u en het team hebben gepland?

LK:  Zodra wielerevenementen weer kunnen plaatsvinden, zijn we van plan om te racen en onze missie te blijven volgen. Je kunt SWAT steunen door in te checken op ons Instagram-account voor aankomende clinics of evenementen en je kunt ook naar onze website gaan om onze blog te bekijken. 

Klaar om te racen met She Wolf Attack Team? Ga zo door met hun Instagram en hun website.


Blijf in contact