THOUSAND VOOR ALLEN: VROUWEN IN DE FIETSINDUSTRIE

27 maart 2020

THOUSAND VOOR ALLEN: VROUWEN IN DE FIETSINDUSTRIE
Ginger Boyd

a merk gelooft Thousand dat gemeenschappen sterker worden gemaakt door veel stemmen naar de tafel te brengen - en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. Daarom zijn we toegewijd aan het versterken van de stemmen van vrouwen die barrières op het gebied van stedelijke mobiliteit afbreken. We gingen zitten met Ginger Boyd, de merkmanager bij Machines with Freedom, om te praten over het belang van genderdiversiteit in a traditioneel door mannen gedomineerde industrie.


THOUSAND : Vertel us over jezelf.            

Ginger Boyd: Ik ben Brand Manager bij Machines For Freedom. Ik rijd nu al 7 jaar fietsen en zit al 6 jaar in de fietsindustrie. 

T: Wanneer ben je begonnen bij Machines for Freedom en wat trok je aan bij het merk?

NL: Ik ben begonnen bij Machines toen het merk nog maar 6 maanden oud was! In die tijd was ik net afgestudeerd en voelde ik me behoorlijk verloren in termen van hoe ik echt mijn weg kon vinden in de wereld. De flagrante problemen die zo vaak voorkwamen in de fietsindustrie (vooral in 2014), trokken me naar binnen als a deel van de wereld waar ik echt a verschil kon maken. Toen ik afstudeerde met a literatuurdiploma, wist ik niet zeker of ik de volgende grote Amerikaanse roman zou kunnen schrijven. Maar deze problemen oplossen met fietskleding, zoals merken die geseksualiseerde modellen gebruiken om kits te verkopen? Dat ik zou kunnen veranderen. 

T: Heb je advies voor vrouwen die graag in de wielerwereld willen stappen, maar niet weten hoe ze dat het beste kunnen doen?            

NL: Ik zou willen voorstellen om iets binnen de branche te zoeken waar je gepassioneerd over bent, en het te gaan doen! Er is geen reden waarom je "goedgekeurd" moet zijn door de fietsindustrie in het algemeen om a te veranderen; of je nu a maker van inhoud of een andere creatieveling bent, of een technische geest hebt, of a gemeenschapsleider bent en lokaal a verschil wilt maken, het starten van je eigen project met vrienden kan super lonend zijn en zijn eigen weg naar de industrie zijn.

Ginger Boyd

T: Hoe ziet de toekomst van stedelijk rijden/woon-werkverkeer er voor jou uit?

NL: Ik woon al a lang voor woon-werkverkeer en begon met rijden met woon-werkverkeer naar werk en school in New York. Ik ben zeker beïnvloed door mijn favoriete fietsenwinkel, Golden Saddle Cyclery . Zoals Kyle van GSC zegt, de perfecte fiets is degene die je hebt! Hij heeft me echt laten zien dat je a forens met a mand en iets stevigere banden kunt gebruiken a forens, een offroad-zweep, a bikepacking-installatie of wat je maar wilt! Je hoeft Kyle alleen maar a mountainbikeparcours te zien rijden op a baanfiets met a mand * een keer * om te beseffen: Run what ya Bung! 

T: Wat zijn uw aanbevelingen voor bronnen of groepen die pleiten voor meer divers en inclusief rijden in de US ?   

GB: Do Better Together is een van mijn favorieten om aan te bevelen, gestart door a goede vriend van mij (en eerste Afro-Amerikaanse Pro Female Road-wielrenner in de US !) Ayesha McGowan. Ayesha brengt mensen zowel IRL als digitaal samen en gebruikt Strava-uitdagingen die deelname op elk niveau bevorderen. Doelen stellen die logisch zijn voor jezelf terwijl je contact maakt met mensen, het wordt niet beter dan dat.

Ginger Boyd

als a merk, Thousand gelooft dat gemeenschappen sterker worden gemaakt door veel stemmen naar de tafel te brengen – en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. En in a traditioneel door mannen gedomineerde industrie, hopen we de deur te openen voor a meer divers publiek en a sterke gemeenschap van stadsrijders te creëren die open en toegankelijk is voor mensen van alle rassen, leeftijden, genderidentiteiten en seksuele geaardheden.


Blijf in contact