Duizend voor allen: vrouwen in de fietsindustrie

27 maart 2020

Duizend voor allen: vrouwen in de fietsindustrie
Gember Boyd

Als merk gelooft Thousand dat gemeenschappen sterker worden door veel stemmen aan tafel te brengen – en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. Daarom zetten we ons in voor het versterken van de stem van vrouwen die barrières op het gebied van stedelijke mobiliteit slechten. We spraken met Ginger Boyd, de merkmanager bij Machines with Freedom, om te praten over het belang van genderdiversiteit in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie.


DUIZEND: Vertel ons over jezelf.            

Gember Boyd: Ik ben Brand Manager bij Machines For Freedom. Ik fiets nu al zeven jaar en ben al zes jaar actief in de fietsindustrie. 

T: Wanneer ben je bij Machines for Freedom begonnen en wat trok je aan in het merk?

GB: Ik begon bij Machines toen het merk nog maar 6 maanden oud was! Destijds kwam ik net van de universiteit en voelde ik me behoorlijk verloren in de zin van hoe ik echt mijn weg in de wereld kon vinden. De flagrante problemen die zo vaak voorkwamen in de fietsindustrie (vooral in 2014), trokken mij naar binnen als een deel van de wereld waar ik echt een verschil kon maken. Toen ik afstudeerde met een graad in literatuur, wist ik NIET zeker of ik de volgende grote Amerikaanse roman zou kunnen schrijven. Maar deze problemen oplossen met fietskleding, zoals merken die geseksualiseerde modellen gebruiken om tenues te verkopen? Dat ik kon veranderen. 

T: Heb je advies voor vrouwen die graag de fietswereld willen betreden, maar misschien niet weten wat de beste manier is?            

GB: Ik zou willen voorstellen om iets binnen de branche te vinden waar je gepassioneerd over bent, en begin ermee! Er is geen reden waarom je ‘goedgekeurd’ moet worden door de fietsindustrie als geheel om een ​​verandering door te voeren; Of je nu een maker van inhoud bent of een andere creatieveling, of een technische geest hebt, of een gemeenschapsleider bent en lokaal een verschil wilt maken, het starten van je eigen project met vrienden kan super lonend zijn en een eigen weg naar de industrie zijn.

Gember Boyd

T: Hoe ziet de toekomst van stedelijk rijden/woon-werkverkeer er voor jou uit?

GB: Ik reis al heel lang naar mijn werk en begon met paardrijden door naar mijn werk en school in New York te reizen. Ik ben zeker beïnvloed door mijn favoriete fietsenwinkel, Golden Saddle Cyclery. Zoals Kyle van GSC zegt: de perfecte fiets is degene die je hebt! Hij heeft me echt laten zien dat je een forens met een mand en iets stevigere banden kunt meenemen en gebruiken als forens, als offroad-zweep, als bikepacking-tuig, of wat je maar wilt! Je hoeft Kyle maar één keer een mountainbikeparcours te zien rijden op een baanfiets met een mandje om te beseffen: Run what ya Brung! 

T: Wat zijn uw aanbevelingen voor bronnen of groepen die pleiten voor meer divers en inclusief paardrijden in de VS?   

GB: Do Better Together is een van mijn favorieten om aan te bevelen, gestart door een goede vriendin van mij (en de eerste Afro-Amerikaanse professionele wielrenner in de VS!) Ayesha McGowan. Ayesha brengt mensen zowel IRL als digitaal samen en gebruikt Strava-uitdagingen die deelname op elk niveau bevorderen. Doelen stellen die zinvol zijn voor jezelf terwijl je contact maakt met mensen, beter dan dat wordt niet.

Gember Boyd

Als een merk, Duizend gelooft dat gemeenschappen sterker worden gemaakt door veel stemmen aan tafel te brengen – en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. En in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie hopen we de deur te openen voor een diverser publiek en een sterke gemeenschap van stadsrijders te creëren die open en toegankelijk is voor mensen van alle rassen, leeftijden, genderidentiteiten en seksuele geaardheden.


Blijf in contact