THOUSAND VOOR IEDEREEN: VROUWELIJKE STEMMEN IN HET FIETSEN

20 maart 2020

THOUSAND VOOR IEDEREEN: VROUWELIJKE STEMMEN IN HET FIETSEN
Jenn Kriske

Bij Thousand zijn diversiteit en innovatie de kernwaarden van wie we zijn. We streven ernaar om leden van onze gemeenschap te ondersteunen die design naar nieuwe hoogten brengen en van hun industrieën a meer inclusieve ruimte voor alle mensen maken. Toen Jenn Kriske a behoefte zag aan fietskleding die was ontworpen met vrouwen in gedachten, startte ze haar merk Machines for Freedom en zette ze zich in om vrouwen te vertegenwoordigen in haar sport. 


THOUSAND :  Vertel us over jezelf.

JENN KRISKE: Ik ben a voormalige filmstudie-majoor, werd restaurantontwerper, werd ondernemer en zou mijn eclectische achtergrond voor geen goud willen ruilen. Ik ben dol op het verbinden van punten, zoals hoe product, verhalen vertellen en de kern van zaken allemaal bij elkaar passen om iets unieks te creëren. En ik hou van creëren. Of het nu a ruimte, a kledingstuk of a bedrijf is, ik vind het proces om puzzelstukjes in elkaar te zetten om iets te creëren dat groter is dan ikzelf ongelooflijk bevredigend.  

Jenn Kriske

T: Waarom ben je Machines for Freedom begonnen?            

JK: Voordat Machines werd gelanceerd, waren de kledingopties voor vrouwelijke wielrenners somber en had de industrie weinig interesse om met deze gepassioneerde gemeenschap in contact te komen. Ruiters vroegen herhaaldelijk om betere opties en ze werden herhaaldelijk genegeerd. Toen, na een lange trainingsrit, ride a paar zeer dure koersbroek met slechte kwaliteitscontrole me bijna in het ziekenhuis. (Geen grap!) Ik besloot dat het genoeg was. Ik had de ontwerptraining om te erkennen dat het product zoveel beter kon, en a vuur in mijn buik om vrouwen beter te vertegenwoordigen in de sport.

T: Hoe ziet de toekomst van stedelijk rijden/woon-werkverkeer er voor jou uit?

JK: A noodzaak! Toen ik vlakbij het strand woonde, ride ik elke dag van en naar mijn ontwerpbureau, en als ik aan die tijd terugdenk, kan ik me a dag herinneren dat ik met a slecht humeur thuiskwam van mijn werk. Hoe stressvol mijn dag ook was, het smolt allemaal weg tijdens die drie mijl pedaal naar huis. Ik liep zowel ontspannen als energiek door de voordeur. Het was magisch! Nu apps onze boodschappen naar onze veranda brengen en YouTube workouts naar onze woonkamers, zijn er steeds minder motivaties om buiten te zijn. Stedelijk rijden is de perfecte anekdote voor onze steeds meer geïsoleerde levensstijl. Om nog maar te zwijgen, het is veel leuker dan in het verkeer zitten!

T: Wat zijn uw aanbevelingen voor bronnen of groepen die pleiten voor meer divers en inclusief rijden in de US ?  

JK: Als je geïnteresseerd bent in het wagen van verharde wegen en de natuur in, kijk dan zeker eens naar WTF Bike Explorers. Ze organiseren clinics en kampen voor beginners voor de vrouwen/trans/femme-gemeenschap. Je hebt a luxe fiets of luxe uitrusting nodig om te beginnen, en voor mij persoonlijk gaf het avontuur in de buitenlucht me nog meer vertrouwen om door de stad te pendelen. Als je alleen bent met je fiets in de natuur, zonder toegang tot Lyft, leer a veel over zelfvoorziening!

Jenn Kriske biker

als a merk, Thousand gelooft dat gemeenschappen sterker worden gemaakt door veel stemmen naar de tafel te brengen – en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. En in a traditioneel door mannen gedomineerde industrie, hopen we de deur te openen voor a meer divers publiek en a sterke gemeenschap van stadsrijders te creëren die open en toegankelijk is voor mensen van alle rassen, leeftijden, genderidentiteiten en seksuele geaardheden.


Blijf in contact