THOUSAND VOOR IEDEREEN: VROUWELIJKE STEM IN DE FIETS

20 maart 2020

THOUSAND VOOR IEDEREEN: VROUWELIJKE STEM IN DE FIETS
Jen Kriske

Hier bij Thousand vormen diversiteit en innovatie de kernwaarden van wie we zijn. We streven ernaar leden van onze gemeenschap te ondersteunen die design naar nieuwe hoogten tillen en hun industrieën a meer inclusieve ruimte voor alle mensen maken. Toen Jenn Kriske a zag aan wielerkleding ontworpen met vrouwen in gedachten, startte ze haar merk Machines for Freedom en zette ze zich in om vrouwen in haar sport te vertegenwoordigen. 


THOUSAND :  Vertel us over jezelf.

JENN KRISKE: Ik ben a voormalig hoofdvak filmstudies, werd restaurantontwerper, werd ondernemer en zou mijn eclectische achtergrond voor geen goud willen ruilen. Ik hou ervan om punten met elkaar te verbinden, zoals hoe producten, verhalen vertellen en de kneepjes van het bedrijfsleven allemaal bij elkaar passen om iets unieks te creëren. En ik hou van creëren. Of het nu a ruimte, a kledingstuk of a bedrijf is, ik vind het proces van het samenvoegen van puzzelstukjes om iets te creëren dat groter is dan ikzelf ongelooflijk bevredigend.  

Jen Kriske

T: Waarom ben je Machines for Freedom begonnen?            

JK: Voordat Machines werd gelanceerd, waren de kledingopties voor vrouwelijke wielrenners erbarmelijk en had de industrie weinig interesse om in contact te komen met deze gepassioneerde gemeenschap. Ruiters vroegen herhaaldelijk om betere opties en die werden herhaaldelijk genegeerd. Toen, na een lange ride , belandde a paar zeer dure koersbroeken met slechte kwaliteitscontrole me bijna in het ziekenhuis. (Geen grap!) Ik besloot dat genoeg genoeg was. Ik had de ontwerptraining om te erkennen dat het product zoveel beter kon, en a vuur in mijn buik om vrouwen in de sport beter te vertegenwoordigen.

T: Hoe ziet de toekomst van rijden/woon-werkverkeer in de stad er voor jou uit?

JK: A noodzaak! Toen ik in de buurt van het strand woonde, ride ik elke dag van en naar mijn ontwerpbureau, en als ik aan die tijd terugdenk, kan ik me geen a herinneren dat ik met a slecht humeur thuiskwam van mijn werk. Hoe stressvol mijn dag ook was, het smolt allemaal weg tijdens die vijf kilometer lange trap naar huis. Ik liep zowel ontspannen als energiek door de voordeur. Het was magie! Nu apps onze boodschappen naar onze veranda brengen en YouTube workouts naar onze woonkamers brengt, zijn er steeds minder motivaties om buiten te zijn. Rijden in de stad is de perfecte anekdote voor onze steeds meer geïsoleerde levensstijl. Om nog maar te zwijgen, het is veel leuker dan in het verkeer zitten!

T: Wat zijn uw aanbevelingen voor bronnen of groepen die pleiten voor meer divers en inclusief rijden in de US ?  

JK: Als je geïnteresseerd bent om buiten verharde wegen de natuur in te gaan, ga dan zeker eens kijken bij WTF Bike Explorers. Ze organiseren clinics en beginnerscampings voor de vrouwen/trans/vrouwen-gemeenschap. Je hebt geen mooie a of mooie uitrusting nodig om aan de slag te gaan, en voor mij persoonlijk gaf avontuur in de buitenlucht me nog meer zelfvertrouwen om door de stad te pendelen. Als jij alleen met je fiets in de natuur bent, zonder toegang tot Lyft, leer je a over zelfvoorziening!

Jenn Kriske biker

als a merk, Thousand gelooft dat gemeenschappen sterker worden gemaakt door veel stemmen aan tafel te brengen - en ervoor te zorgen dat die stemmen worden gehoord. En in a traditioneel door mannen gedomineerde industrie hopen we de deur te openen voor a meer divers publiek en a sterke gemeenschap van stedelijke rijders te creëren die open en toegankelijk is voor mensen van alle rassen, leeftijden, genderidentiteiten en seksuele geaardheden.


Blijf in contact